Zonguldak'ta askeri gemi üretilebilir

Zonguldak'ta askeri gemi üretilebilir

Zonguldak'ta askeri gemi üretilebilir
07 Ocak 2021 - 11:06
Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanı Varol Demirköse, Ereğli ilçesinde tersaneleri gezerek yetkililerden bilgi aldı. Tersanelerin 2500 kişiyi istihdam edecek kapasiteye sahip olduğunu belirten Varol Femirköse "Ereğli tersaneleri askeri gemi üretebilir" dedi.

 

Varol Demir Köse'nin açıklaması şöyle;

"Ereğli Gemi Tersanesi toplam 163.000 m2 alana kurulmuş olup Türkiye'deki en büyük tersanelerinden birisidir.



50.000 DWT a kadar gemi inşa edebilmenin yanında çelik işleme kapasitesi yılda 33.000 tondur.

Şu anda tersanede 650 'den fazla işçi çalışmaktadır ve tam kapasite ile tersanede yaklaşık 2500 kişi istihdam edilecek durumdadır.



Tersanede kimyasal tankerler, konteyner gemileri, çok amaçlı gemiler, ürün tankerleri, lpg tankerleri, ikmal gemileri, römorkörler ve benzeri gibi anahtar teslimi gemiler inşa edilmektedir.

Aktif olarak devam eden değişik özellik ve boyutlarda 12 adet römorkör, palamar ve pilot bot projesi bulunmaktadır.



İnşa edilen gemiler Almanya, ispanya, Danimarka, Nijerya, Kenya, İsrail, italya..vb birçok dünya ülkesindeki işletmecilere teslim edilmektedir.



Ereğli Gemi Tersanesi askeri gemi inşa etmek amacı ile 2020 yılında Tesis Güvenlik Belgesi almayı başarmış olup Üretim İzin belgesi için çalışmalarını sürdürmektedir.

Savunma sanayimizin ve bölgemiz ekonomisinin gücüne güç katmak için üretim izin belgesi almaları konusunda destek verilmelidir.



Tersaneler son derece büyük ve riskli yatırımlar olup teşvik kapsamında her türlü ekonomik destek verilmeli, atıl durumdaki tersaneler aktif hale getirilmelidir."

 



 



 



FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum