YARDIM SKANDALI ! Soyguna Kim Dur Diyecek?

YARDIM SKANDALI ! Soyguna Kim Dur Diyecek?

YARDIM SKANDALI ! Soyguna Kim Dur Diyecek?
10 Aralık 2020 - 14:17
Kilimli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın dağıtması gereken 640 ton kömürün büyük bölümünün ihtiyaç sahipleri tarafından satıldığı ortaya çıktı.



Kilimli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın, Türkiye Taşkömürleri Kurumu’ndan temin ederek tespit edilen 640 vatandaşa birer ton şeklinde dağıtacağı kömürle ilgili çok ciddi iddialar ortaya atıldı.

Kömürün dağıtımı için yapılan ihale ton başı 50 lira olarak belirlendi. Bu paraya bir ton kömürün nakliyesinin yapılamayacağı bilindiği için ihaleye giren olmadı.



İhaleyi Çatalağzı’nda faaliyet gösteren İsmail Öztürk’e ait Öztürk Madencilik aldı.



İsmail Öztürk’ün, ‘Kömürünüz Ocak ayında gelecek’ diyerek ihtiyaç sahiplerine 600-700 lira vererek kömür haklarını satın aldığı iddia edildi.



Kilimli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlileri bu şekilde en az 20 kişi tespit etti. TTK kömürünün bin liranın üzerinde bir fiyata alıcı bulduğu, nakliye ihalesini ton başı 50 lira alan firmanın asıl karının ihtiyaç sahiplerinin kömürlerini toplayıp satmak olduğu ortaya çıktı. Taşımadığı kömüre ton başı 50 lira alan firmayla ilgili soruşturma başlatıldı.



Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın olayı duyar duymaz Kilimli Kaymakamı Nevzat Taşdan ile temasa geçerek, firmadan nakliye ücretlerinin geri alınmasını ve derhal soruşturma başlatılmasını istedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum