VURDUK SES GELDİ... DEVLET VURGUNCULARA DUR DİYOR

VURDUK SES GELDİ... DEVLET VURGUNCULARA DUR DİYOR

VURDUK SES GELDİ... DEVLET VURGUNCULARA DUR DİYOR
29 Eylül 2020 - 13:03
VURDUK SES GELDİ

 

DEVLET VURGUNCULARA DUR DİYOR

 

Yaklaşık 1 aydır yapılan yolsuzlukları gazetemizde haber yapıyoruz. Tüy bitmemiş yetimin düzenli vergisini ödeyen vatandaşın yetimin ve garibin hakkını yiyenlere önce bizler sonra da devlet hesabını soracaktır.

 

Yaptığımız haberler Zonguldak’ta ses getirdi üst düzey makamlar ve yetkilileri tarafından olay incelemeye alındı.

 

Devlet yetkililerine ve kurumlarına tüm bilgileri ve gerekli olan evraklar teslim edilmiştir. Gazete olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmiş olmanın huzuru içerisindeyiz. Bu ve bunlar gibi olan hiçbir kişi ve kurumlara elimizden geldiğince müsaade etmeyeceğiz.

 

 

Zonguldak’ta bulunan ve başarılı bir şekilde rödövans saha sahipleri bulunmaktadır. Ancak içlerinde bulunan vurgunculara onlarında müsaade etmeyeceğinin bilincindeyiz. 

 

 

Yapılan vurgunların miktarları 4.5 milyon civarlarında olmakta, yıllık ortalama alındığında 60 milyonu bulmakta. Bu kadar büyük vurgunun arkasında kim ve kimler var, bunlara kim göz yumuyor?

 

Aynı zamanda naylon fatura dışında birçok yapılan yolsuzluklarında araştırma ve operasyon içeresine alınarak olayların farklı mecralara gideceği gelen idealar arasında yer almaktadır.

 

 

Enerji santrallerinin en büyük tedarikçisi durumundaki rödövanslı saha sahipleri çevresindekilere paravan şirketler kurarak onların üzerinden kömür satıyor.

 

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)’ na rödövas bedeli ödemekten paravan şirketler sayesinde kurtulan rödövaslı saha sahipleri bu yolla da vergi ve KDV’den de ödemekten de kurtuluyor.

 

Kurdukları taşeron firmaların içlerini boşaltarak farklı kişiler üzerlerine yeni açılan firmalarla aylık 5-6 milyon TL’lik kömür veren firmanın şirket Müdürü üzerinden kurduğu paravan şirketle milyon TL’lik rödövas, KDV ve vergi dolandırıcılığı yapıp 2 milyon TL’lik AGA’ ya biniyorlar.

 

Maliye Bakanlığı ve Enerji Tabii Kaynaklar Bakanlığı bu vurguna ne zaman dur diyecek merak ediliyor.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum