Yüksek Voltaj Bir Evi Yaktı: BEDAŞ Oralı Bile Olmadı

Yüksek Voltaj Bir Evi Yaktı: BEDAŞ Oralı Bile Olmadı

Yüksek Voltaj Bir Evi Yaktı: BEDAŞ Oralı Bile Olmadı
26 Ocak 2021 - 13:16






DOLAR 7.4145

BIST 1540





Online ödeme dönemi başladı

Giysi k









Zonguldak yoğun kar yağışı nedeniyle günlerce elektriksiz kalırken, bazı bölgelerde yüksek voltaj nedeniyle vatandaşlar zarar gördü.

Zonguldak Çınartepe mahalle sakinlerinden Gürol Türk ise gidip gelen elektriklerden kaynaklanan yüksek voltaj nedeniyle evinde çıkan yangında son anda 5 kişilik ailesinin ölümden döndüğünü söyledi.

Yüksek voltaj nedeniyle evdeki teybin kül olduğunu ve yangına neden olduğunu belirtirken online olarak BEDAŞ’a başvuru yaptıklarını ancak kendilerine dönüş olmadığını söyledi.

 

19 Ocak 2021 Tarihinde sabah saat 09.00 sıralarında plastik bir koku ile uyandıklarını belirten TIR şoförü Gürol Türk, “19 Ocak Salı Günü sabah saat 09:00’da uyurken birden plastik kokusu geldi evin içinde ve simsiyah duman olmuştu evin içi.

 

Sobadan olduğunu düşündüm ancak mutfakta bulunan teybin yandığını anladım. Plastik kokuyordu. Evin içi simsiyah dumanlarla kaplıydı ve plastik yanığı kokuyordu. Zehirlenme olasılığımız çok fazlaydı, hemen ailemi uyandırdım. Önceki gece de yüksek gerilim çok fazlaydı. Evdeki ampullerimiz patladı. Zaten elektrik kesintisi oluyordu. 3 saat 7 saat gibi elektriğin gelmediğini fark ediyorduk.

 

Uyandığımda teybin yanmasından dolayı , çamaşır makinesi, buzdolabının hasar aldığını fark ettik. Dışından bakıldığında ne kadar yandığı zaten belli oluyor. BEDAŞ’ı aradık ve bilgi verdik. İlk başta yaptığımız görüşmede kendilerinden kaynaklı olduğunu kabul etmediler. İkinci kez tekrar hasar kaydı başvurusu yaptım ve geri dönüş yapmadılar. BEDAŞ  yüksek gerilim nedeni ile olduğunu kesinlikle kabul etmiyor.

 

Zaten ampuller de patladı kendi görevlileri de yüksek gerilim geldiğinde ampullerin patlayabileceğini cihazların zarar göreceği şeklinde bize bilgilendirme yaptılar. Hiçbir şekilde herhangi bir geri dönüş yapmadı ve hasar tespitinde bulunmadı” dedi.

 

Form doldurduk, BEDAŞ geri dönüş sağlamadı

 

BEDAŞ’ın ilgisiz ve duyarsız kaldığını anlatan Türk, 5 kişilik ailenin cidid bir hayati tehlike atlattığını, yangının sürekli gelip giden yüksel voltaj nedeniyle çıktığını anlatırken, “Herhangi bir can kaybı da olabilirdi. Ancak hiçbir şekilde bunu kabul etmediler.

 

Hiçbir şekilde tarafımıza dönüş sağlamadıkları için dava açmayı düşünüyoruz. Birebir görüş sağlamadık. Zaten kardan dolayı yeni yeni açılmaya başladı yollar. BEDAŞ’tan hiçbir ekip gelmedi.

 

Yangından önce ampuller patlıyordu sürekli. Patlama sebebi yüksek gerilimdir. Zaten BEDAŞ’tan’tan da patlamanın sebebinin yüksek gerilim kaynaklı olabileceği söylendi. Yangında ise mutfaktan salona kadar ağır bir duman ve is kokusu geldi. Belki yarım saat daha uyanmasak can kaybı olabilirdi.

 

BEDAŞs’a ilk sabah 09.00’da bildirim yaptım tarafımıza böyle bir arıza olmadığını bildirdiler. Sonra akşam 21.00’de tekrar cihazlarımın yandığını bildirdim. Sonrasında herhangi bir dönüş sağlamadılar. Kaydım hala açık görülüyor sistemlerinde ve dönüş sağlamadılar." dedi.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum