Süper Amatör Ligdeki Belirsizlik İsyan Ettirdi

Süper Amatör Ligdeki Belirsizlik İsyan Ettirdi

Süper Amatör Ligdeki Belirsizlik İsyan Ettirdi
12 Ağustos 2020 - 13:31
Süper Amatör Lig lideri Kilimli Belediyespor, pandemi dolayısıyla tescil edilen 2019-2020 sezonunun akıbeti konusunda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör İşler Kurulu ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) tarafından henüz bir açıklama yapılmamasına tepki gösterdi.

 

Kulüpten yapılan açıklamada; “2019-2020 Futbol sezonunda Türkiye Futbol Federasyonu tüm liglerle ilgili bir karara varmış ve tüm ligleri tescil etmiştir. Ancak şu ana kadar bir tek Süper Amatör Ligler ile ilgili bir karara varmamıştır. Bu ligin es geçilmesi anlaşılamamış olup ön görme açısından bir mağduriyet söz konusu olmuştur.

 

Bu ligde emek sarf eden futbolcusundan yöneticisine kadar herkesin emeğine yazık değil mi? Bölgesel Amatör Ligler tescil edildi. Süper Amatör Lig lideri olarak muhtemeldir ki Bölgesel Amatör lige çıkacağız. Ancak herhangi bir tescil söz konusu değil. Transfer ve sair işlemler için hareket edememekteyiz. BAL takımları tescil edildiği için transfer yapabiliyorlar.

 

Zaman açısından burada adil olmayan bir durum söz konusudur. Diğer BAL ligi takımlarının beğenmeyip almadıkları futbolcuların alınıp aynı ligde onlarla nasıl mücadele edileceği merak konusudur. Bir karara varılamamış olmasından sebep ortaya adil olmayan bir durum çıkmaktadır. Süper Amatör Lig takımlarının bir sahibi ya da ilgilileri muhakkak ki vardır. Bu konuya binaen Türkiye Futbol Federasyonun bir karar alması hususunu beklemekteyiz” denildi.

 

 

Kilimli Belediyespor, 12 takımlı Süper Amatör Lig koronavirüs pandemisi dolayısıyla 19 Mart’ta tatil edildiğinde 50 puanla lider durumdaydı. En yakın rakibi Gelikspor’a 5 puan fark atan sarı-siyahlı takımın direkt şampiyon ilan edilerek Bölgesel Amatör lige terfi etmesi bekleniyor. Kilimli temsilcisi, bu karar resmiyete bağlanmadığı için 2020-2021 sezonu için planlama yapamıyor.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum