"Mahkeme yıkım oyununu bozdu, kazanan Zonguldak oldu."

“Mahkeme yıkım oyununu bozdu, kazanan Zonguldak oldu.”

"Mahkeme yıkım oyununu bozdu, kazanan Zonguldak oldu."
06 Ocak 2021 - 17:37
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak'ın sembol yapılarından Kız Meslek Lisesi binasının yıkılma sürecine yargının “dur” demesi üzerine açıklamalarda bulundu.

 

Milletvekili, mahkemenin almış olduğu karardan duyduğu memnuniyeti, sosyal medya hesapları üzerinden “Tarihi Kız Meslek Lisesi üzerinden hayata geçirilmek istenilen ‘ısrarlı rant oyunu’ yargıdan döndü” diyerek duyururken, gelişmelere ilişkin şunları konuştu:

 

“Zonguldak’ta tarihi Kız Meslek Lisesi üzerinden hayata geçirilmek istenilen ‘ısrarlı rant oyunu’ yargıdan dönmüş bulunmaktadır. 

 

Türlü arayışlarıyla, eşi benzeri görülmemiş bir ısrarla, bakanlıklar üzerinden baskılar kurularak, kültür varlığı tescil kararını bile geri çektirenlere, adalet ders niteliğinde bir yanıt vermiştir.

 

Söz konusu talan olunca büyük bir ihtiras ile hedefe kitlenenleri, baskıyı görünce eğilip bükülen düşünceleri, şehrimizin gündemini, enerjisini yıkım formülleri ile çalanları, Zonguldak halkının vicdanına bırakıyorum.

 

Cumhuriyet kadınının sembolü olan okulumuzun yıkılarak bir otoparka dönüşmesine izin vermeyen, Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi başta olmak üzere;

 

kültür varlığımızın ve kent hafızamızın yok olmaması için mücadele eden herkese ve bu direnişe sahip çıkan Zonguldak halkına bir kez daha sonsuz minnetlerimi sunuyorum.  Rant oyunu bozulmuş, kazanan Zonguldak olmuştur.”



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum