Kilimli'de Kurban Bayramı Namazı Kılındı

Kilimli'de Kurban Bayramı Namazı Kılındı

Kilimli'de Kurban Bayramı Namazı Kılındı
01 Ağustos 2020 - 12:21
Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde pandemi sebebiyle merkezdeki camiler yerine Belediye binası üzerinde bulunan alanda bayram namazı kılındı. Vatandaşlar yanlarında getirdikleri seccadeleri yere sererek namazlarını kıldılar. 

 

Bayram namazı ilçe Merkezinde Belediye binası sahasında kılınırken diğer mahallelerde ve beldelerde ise bayram namazları camilerde kılındı. Kilimli Kaymakamı Nevzat Taşdan ve Belediye Başkanı Kamil altında vatandaşlarla birlikte belediye'ye sahasında bayram namazını birlikte kıldılar. 

 

Bayram namazı öncesinde ise din görevlileri tarafından kur'an-ı Kerim ve dualar okundu. Kılınan Bayram namazının ardından ise tekbirler getirildi. Bayram namazı sonrasında bokunu hutbede ise vatandaşların maske Hijyen ve sosyal mesafe kurallatına özellikle uyulması ve bayramlaşmaları el öpmek ve  sarılmak yerine uzaktan ya da telefonla kutlamaları istendi.

 

Bayram hutbesinde Hijyen kurallarına özellikle uyulması gerektiği ifade edildi. Bayram namazı tekbirler getirilerek ve dualar edilerek son buldu  Kilimli Kaymakamı Nevzat Taşdan ve Belediye Başkanı Kamil Altun namazdan çıkan vatandaşları bayramını kutladılar. 

 

KAYMAKAM TAŞDAN: BU BAYRAM BURUK GEÇTİ.. 

Kilimli Kaymakamı Nevzat taşdan yaptığı konuşmada, tüm kilin halkının bayramını kutlayarak, 'tüm ilçemizin bayramını tebrik ediyorum. Bu bayram buruk geçiyor. Büyüklerimizin ellerinden öpemiyoruz, sarılamıyoruz. İnşallah tedbirli olacağız inşallah bu pandemic kısa bir zamanda geçecek.ben bu vesile tekrar tüm halkımızın tüm İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum ve tüm dünyayı huzur sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum İnşallah" ifadesini kullandı.

 

BAŞKAN ALTUN: EL ÖPEREK SARILARAK DEĞİL UZAKTAN BAYRAMLAŞALIM.. 

 

Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun'da, "Öncelikle tüm müslüman aleminin ilçemimizin ve ilimizin kurban bayramını tebrik ediyorum. Bu Kurban bayramımız da maalesef hüzünlü geçiyor. maske takmak ve sosyal mesafe uymak zorundayız Ben tüm hemşerilerinden rica ediyorum Bu bayramda telefon ile sosyal medya ile bayramlaşmaya ağırlık verelim. tüm halkımızın teker teker bayramını kutluyorum. Rabim inşallah tekrar bize böyle bir hastalık vermez" diye konuştu.

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum