Demirci 2021'de Yapılacak Projeleri Anlattı.

Demirci 2021'de Yapılacak Projeleri Anlattı.

Demirci 2021'de Yapılacak Projeleri Anlattı.
17 Kasım 2020 - 13:01
Kanuni sondaj gemisinin de Doğalgaz aramaları için Zonguldak Filyos gelmesini değerlendiren AK Parti İlçe Başkanı Sedat Demirci, "405 milyar metreküp doğalgazın Zonguldak açıklarında bulunması çok sevindirici.

 

Hem ülkemize hem de Zonguldak'ımıza çok büyük bir faydası olacak. Zonguldak kuruldu günden beri ikimiz Her zaman büyük katkılar vermiştir. Tabii ki doğalgaz Kara bağlantıda Filyos limanından sağlanacak. Tabii ki haliyle Buda bir istihdam sağlayacak."dedi.

 

2021 YILINDA KİLİMLİ’YE YURT YAPILACAK

Kilimli'ye yurt yapılması konusunda açıklama yapan ilçe başkanı Sedat Demirci, "bölüm yolu üzerine Yurtkur öğrenci yurdu yapılması kararı verildi. Zemin iyileştirme çalışmalarından dolayı, tek temel üzerine 6 kat yaparsak zeminle ilgili bir sıkıntı olmuştu. Daha önceki Valimiz Erdoğan Bektaş ile konuşmuştuk tek temel değil de 2 temel üzerine 3'er kat üzerine teklifi oldu. Daire başkanımıza da görüştük herhangi bir sıkıntı kalmadı sadece projeler de bir yenileme olacak Çünkü iki temel 2 çatı ayrı bir maliyet getirdi. 2021 yılı içerisinde yurt inşaatına başlanacak"diye konuştu.

 

KİLİMLİ'YE MUTLAKA TOKİ KAZANDIRACAĞIZ..

Kilimli'ye mutlaka bir TOKİ kazandıracağız ve bunun sözünü vermiştik daha önceden.İyi bir araştırma ve iyi bir çalışma ile kilimliye değer katacak bir yere TOKİ yapılacak. Toplu konut insanların yaşam alanlarıdır.Sadece toplu konut değil toplu konutlar beraber sosyal alanlar da düşünülüyor" şeklinde konuştu.

 

KİLİMLİ OSB YAPILACAK

AK Parti Kilimli ilçe başkanı Sedat Demirci Kilimli’nin 5. Kalkınma bölgesi ilan edildiğini de hatırlatarak, "Kilimli 5.kalkınma bölgesi olarak ilan edildi ancak bizim bu imkandan yararlanmak için organize Sanayi Bölgesi gerekiyor. Organize Sanayi olmayan bir yerde 5 bölgeye kalkınma imkânlarından faydalanamıyoruz." şeklinde konuştu.

 



KİLİM BİR DE HAYVANCILIK VE ARICILIK KONUSUNDA ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ AYRICA SANAYİDE ÇIRAK VE YETİŞMİŞ ELEMAN SIKINTISI VAR

İslam konusunda yetişmiş eleman ve çırak sıkıntısına dikkat çeken AK Parti Kilimli ilçe başkanı Sedat Demirci şunları ifade etti: "İstihdam ülkemizin bir sorunu. Pandemi ile birlikte işsizlik iyice artmış durumda. Kilimli'de madencilik sektör dışında diğer sektörlerinde geliştirilmesi gerekiyor. Örneğin bir arıcılık Balkır temiz gerçekten üst düzeyde. İnsanlar hayvancılıkla teşvik edilmeli İlçe Sağlık Müdürlüğü ile istişare halindeyiz. Sanayi hareketlendirmemizi lazım.Sanayi esnafını ziyaret ettiğimizde bize çırak bulamadıklarını usta bulamadıklarından dert yanıyorlar. Sadece okumak bir şeyler kazandırmıyor. Meslek sahibi olmak da çok Bugün herkes masa başı iş istiyor ilçe başkanım bana masa başına iş bulsun istiyor vekillerimiz siyasilerden bu şekilde talepler geliyor. Ama nereye kadar.Biz harfiyat çiz Biz makineci Sinan şoför bulamıyoruz makineci bulamıyoruz yetişkin eleman bulamıyoruz insandan da bu konuda biraz bize yardımcı olmasını istiyoruz.".

 



TTK'YA ALIM OLDUĞUNDA BU BÖLGENİN İNSANLARI ALINMALI

Türkiye Taşkömürü Kurumuna alımlarda bölgenin insanlarını alınması gerektiğini ifade eden kelime ilçe başkanı Sedat Demirci, "TTK'ya Karadon alınacak arkadaşları Kilimli’den seçelim mi istihdam sağlayalım bu insanlara. 2014-2018 yıllar arasındaki 26.000 göç verdi işsizlik kaynaklı olarak Soma'ya gittiler birçoğu.İş olanağı olmadığı için Kilimli’mizi terk etmek zorunda kaldılar.

 

Bir istiyor ki kilimdeki bu arkadaşlarımız dışarı göç etmesinin burada istihdam sağlansın. Göçü tersine çevirmek istiyoruz.Türkiye Taşkömürü Kurumuna alırken bu bölgenin insanlar alınması şarttı getirilmeli. Bir istiyor ki Kilimli kendi ayakları üzerinde dursun ve güçlensin" şeklinde konuştu.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum