"Belediyenin Görevi Toplamak Değil Kısırlaştırmaktır"

"Belediyenin Görevi Toplamak Değil Kısırlaştırmaktır"

"Belediyenin Görevi Toplamak Değil Kısırlaştırmaktır"
28 Temmuz 2020 - 14:55
Sokak Hayvanları Gönüllüsü Asuman Akdoğan, belediyenin görevi sokak hayvanı toplamak değil kısırlaştırmaktır diyerek belediyeleri görevini yapmaya davet etti. Sokak hayvanları gönüllüsü Asuman Akdoğan, gönüllüler olarak yıllardır Kilimli'de ki sokak köpeklerini kısırlaştıralım diye her gelen belediye başkanına adeta yalvartdıklarını ancak bir türlü başarılı olamadıklarını ifade etti.

 

Kilimli Belediyesi'ne  sokak hayvanlarını toplamak yerine   kısırlaştırması çağrısında bulunan sokak hayvanları gönüllüsü Asuman Akdoğan, şunları ifade etti: "Bu anne ve yavrular Karadon TTK lojmanlarının önündeyken apartmanda oturan birileri tarafından şikayet ediliyor. Köpekleri Çatalağzı barınağına gönderiyorlar zabıtalarla. Bende önce zabıta amiri Mehmet beye gittim.

 

'Yavruların kimseye bir zararı yokken (ısırma vs.) almak yasaya uygun değil, göreviniz köpek kısırlaştırma da  aklınıza gelmiyor da şikayet edilince mi aklınıza geliyor' dedim. Araç istedim barınaktan yavruları çıkarmak için verilmedi, beni savcılığa şikayet etmekle tehdit etti. Bende siz bilirsiniz buyrun şikayet edin dedim. Taksi tutup yavruları aldım barınaktan,  anneyi kısırlaştırmak için barınakta bıraktım ama anne barınaktan kısırlaştırılmadan kaçmış.

 

Yavruları da Ziya Gökalp  Ortaokulu'nun önüne bıraktım kendileri TTK lojmanlarının önüne eski yerlerine gitmişler. Bir akşam orada besledim onları. Ertesi akşam yavrular yok oldu. Gönüllüler olarak yıllardır Kilimli'deki sokak köpeklerini kısırlaştıralım diye her gelen belediye başkanına yalvarıyoruz. Kısırlaştırmak için araç verirken bile nazlanıyorlar.

 

Şu anda Kilimli'de 5 köpek doğurdu. Bizim bilmediğimiz niceleri var. Her doğumda en az 8 yavru. O yavruların 3'ünün dişi olduğunu, Ve 8 ayda yetişkin köpek olduğunu, yılda iki kere yavruladıklarını varsayarsak belediyeler sadece toplayıp atıyorlar, başka belediyelerde toplayıp atıyor. Sadece köpeklerin yerleri değişiyor. Bunca köpek olunca kısırlaştırma olmayınca kızgınlığa giren köpekler sürü halinde dolaşıyorlar ve sürü psikolojisiyle hareket edip saldırıyorlar.

 

Vatandaş haklı olarak şikayet ediyor. Kısırlaştırmak sart. Sen belediye olarak kısırlaştırma yapma, yok vatandaş şikayet etti topla, Yok öyle. Önce belediye olarak görevini yap. Yaptıktan sonra haklı olarak vatandaşın şikayetine kulak ver"

 

YARALI KÖPEK BULUNARAK İYİLEŞTİRİLMELİ

 

Sokak hayvanları gönüllüsü Asuman Akdoğan ayrıca yavruyken tasma takılan ancak daha sonra salıverilen ve yaban ile Şen sokak hayvanının şu anda boynundaki tasmasının köpeğe zarar verdiğini köpeğin boynunu yaraladığını ve o köpeğin bir an önce yakalanarak tedavi edilmesi gerektiğini belirterek yetkililerden bu konuda yardım istedi.

 



 



 



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum