Başhekim'in hemşireler için kullandığı sözler, yargıya taşındı

Başhekim'in hemşireler için kullandığı sözler, yargıya taşındı

Başhekim'in hemşireler için kullandığı sözler, yargıya taşındı
07 Ocak 2021 - 11:38
İzmir'de Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi Başhekimi Doğan Yıldırım’ın hastane WhatsApp grubunda hemşireleri hedef alan hakaret içerikli mesajlarına Zonguldak’tan da tepkiler gecikmedi. Mil Sağlık Sen İl Temsilcisi Barış Fidan yaptığı paylaşımda yaşananlara; “Vur de vuralım. Öl de ölelim. Başhekim sana canım feda. Hepimiz başhekimin askerleriyiz" sözleriyle tepki gösterdi.

İzmir'de Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi Başhekimi Doğan Yıldırım’ın hastane WhatsApp grubunda hemşireleri hedef alan hakaret içerikli mesajları büyük tepki çekti.

Başhekim Yıldırım, hastanenin Whatsapp grubundan hastane doktorlarını hemşirelere karşı nasıl davranmaları gerektiği konusunda skandal uyarıda bulundu.

Sağlıkpersonelihaber.net’in haberine göre, Başhekim Yıldırım, “Siz doktorlar hemşirelerin komutanısınız, arkadaşı değil. Emredeceksiniz ve yapacaklar, hastaların battaniyesi eksik, çarşafı yırtık, yastığı yok.” diyerek hastanedeki yönetim eksikliklerini itiraf ederken mesajının devamında “Şefkat desen hiç yok zaten, öküz gibi tavırlar.” hakaretinde bulundu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Başhekim Doğan Yıldırım hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Köşger sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bahsekonu Başhekim hakkında soruşturma başlatılmıştır. İlimizde bütün mesleklerin, kişilerin ve kurumların uyum içinde çalışması için gereken tedbirler alınacaktır." dedi.

BARIŞ FİDAN’DAN SERT TEPKİ



 

Mil Sağlık-Sen İl Temsilcisi Barış Fidan, sosyal paylaşım hesabından konuyu gündeme getirerek, bir kez daha liyakatin önemine değindi. 

Fidan, paylaşımında, şunları kaydetti:

“Vur de vuralım. Öl de ölelim. Başhekim sana canım feda. Hepimiz başhekimin askerleriyiz" sözleriyle tepki gösterdi.

İşte Fidan’ın sözleri; “Evet sayın başhekimim, vur de vuralım, öl de ölelim. Hedef göster kelle iste. Başhekim, sana, canım, feda.

İzmir Gaziemir NSİ Devlet Hastanesi Başhekimi Doğan Yıldırım'ın askerlik ve asistanlık dönemlerindeki travmayı atlatamadığı anlaşılıyor.

Hastane WhatsApp grubunda hemşireleri hedef alan hakaret içerikli mesajlarını üzülerek okuduk. 21. Yüzyıl Türkiye'sinde, pandeminin göbeğinde bu gibi başhekim profilleri, liyakatin önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Başhekim Yıldırım'ın Whatsapp grubundan, doktorların hemşirelere nasıl davranmaları gerektiği konusunda ders vermesi ve de gruptan bir kişinin çıkıpta ‘sen ne diyorsun sayın başhekim, burası kışla mı?’ diyememesi sağlık emekçilerini kızdırmıştır.

Başhekim, “Siz doktorlar hemşirelerin komutanısınız, arkadaşı değil. Emredeceksiniz ve yapacaklar, hastaların battaniyesi eksik, çarşafı yırtık, yastığı yok.” diyerek hastanedeki yönetim eksikliklerini itiraf ederken mesajının devamında ‘Şefkat desen hiç yok zaten, öküz gibi tavırlar’ hakaretleri için, emeğin başkentinden yine kendisini kınamıyor, sadece acıyoruz”

 

 

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum