ADAY MI, ELVEDA MI?

ADAY MI, ELVEDA MI?

ADAY MI, ELVEDA MI?
23 Temmuz 2020 - 18:53
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)’nin ayakta kalması için çalışan kişiler birer birer partiden koparılıyor. Öne Mustafa Çağlayan, sonra Züleyha Arıman, son olarak ise Mehmet Kurtuluş Yılmaz…

 

Zonguldak siyasetinde her geçen gün yeni gelişmeler yaşanırken siyasi kulisler önceki gün AK Parti İl Yönetiminde yaşanan istifa ile sarsıldı. AK Parti’de İl Kadın Kolları eski Başkanı Züleyha Arıman ile başlayan istifa hareketinin son temsilcisi ise AK parti Mali İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kurtuluş Yılmaz oldu.



Kongre sürecine doğru gidilirken sürpriz şekilde istifa eden Yılmaz’ın bu hamlesi ise kafalarda soru işareti uyandırdı. AK Parti teamüllerinde ‘istifa’ seçeneği genellikle AK Parti Genel Merkezi tarafından dayatılırken yönetimlerde görev almak istemeyen kişiler kongrelerde listelere girmeyerek kenara çekiliyorlardı.

 

Ak Partili Yılmaz’ın ‘Kişisel’ olarak tanımladığı istifasının ardından ise AK Parti kulisleri kaynar kazan kaynamaya başladı. Özellikle Merkez İlçe Kongresi’nin yaklaştığı günlerde Kurtuluş Yılmaz’ın istifası ‘Merkez ilçeye aday mı olacak’ sorularını beraberinde getirdi. Kulislerin gündemini bu soru meşgul ederken ark planda ise ‘Zeki Tosun ile sorun mu yaşadı?’ şeklinde yeni sorular da gündeme geldi.



AK Parti Zonguldak’ta uzun yıllardan bu yana seçim dönemlerinde aday olmak isteyenler hariç istifalar görülmemişti. Partide ender rastlanan durumun bu dönem sıkça görülmesi ise kafalarda soru işareti bırakıyor. Ayrıca yaşanan istifaların adeta saklanmaya çalışılması ise ‘Çözülme mi var?’ sorusunu gündeme getirdi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum